M.E. on the Pea

Aan het meisje dat haar vonk kwijt was:

Over Mij

Over Mij

Hi!

Misschien ben je hier terecht gekomen omdat je mij kent, omdat je toevallig op mijn blog struinde of heb je dit van iemand doorgestuurd gekregen, maar welkom op mijn blog!

Mijn naam is Michaela, ik ben 24 jaar, getrouwd met een hele lieve man (die Joury heet), heb een iets te rebelse maar wel lieve kat die Mittens heet, woon in de mooie Brabantse Wal, hou van creatief zijn, tekenen, schilderen, fotografie, make up, mijn haar verven en vast nog veel meer. Verder hou ik van lezen, hou ik mij graag bezig met spiritualiteit en leef ik om de natuur in te gaan wanneer dit lukt. Met de nadruk op wanneer dit lukt, ik heb namelijk een chronische ziekte waardoor ik vooral veel lig en gebruik maak van een rolstoel.

Wat heb je dan?

Ik heb de diagnose Myalgische Encefalomyelitis (M.E. voor het gemak), Fibromyalgie, POTS/Dysautonomie en het Syndroom van Tietze. Voor al deze diagnoses heb ik keihard moeten vechten omdat ze door veel artsen niet serieus genomen worden of ze de ziektes simpelweg niet kennen. En niet alleen in de medische wereld is hier te weinig kennis en aandacht voor maar ook in de maatschappij, daarom vertel ik er hier meer over.

Ik vertel in mijn blog wat deze ziektes inhouden, over mijn strijd naar een juiste diagnose en goede hulp, over hoe ik hier mee om ga, over hoe dit gaat in mijn dagelijks leven. Dit heeft natuurlijk ook invloed op mijn manier van leven, relaties (zowel romantisch als met familie en vrienden), levensgebeurtenissen, kinderwens en eigenlijk alles wat je je maar kan bedenken. Het veranderd heel je leven, waar ook een mentale strijd bij komt kijken.

Dit is ook een uitlaat klep voor mij, voor wat ik voel, wat ik meemaak, wat ik denk en alles wat daar bij komt kijken. Ik hoop dat ik hier mee kan bereiken wat andere blogs voor mij hebben gedaan toen ik nog niet wist wat er met mij aan de hand was, toen ik mijzelf niet goed genoeg vond, toen ik zo zo bang was, en toen ik gewoon gehoord wou worden. Deze blogs hebben mij geholpen, meer dan wie dan ook, om mij weer normaal te laten voelen, dat ik niet de enigste was, hoe ik ermee om moest gaan, hoe ik anderen kon uitleggen hoe zij met mij om moesten gaan, wat er met mij aan de hand was, en vooral weer van mijzelf te kunnen houden met alles erop en eraan. Ik hoop dit ook voor anderen te kunnen doen.

De naam?

Die is gebaseerd op het sprookje van de prinses op de erwt, the princess on the pea (of princess and the pea waar ik vandaag achter kwam :’) ). Deze naam is gekomen uit mijn instagram account, omdat ik destijds op 4 matrassen sliep maar nog alles pijn deed, en ik nog niet kon slapen, kon ik mijzelf goed vergelijken met dit sprookje! Voor mijn blog heb ik ervoor gekozen hier M.E. on the pea van te maken omdat je dit van 2 kanten kan zien, de vaak gebruikte term van mijn ziekte en ‘me’ en dat rijmt! 🙂

Ik hoop dat je mijn blog met veel plezier zult lezen en dat ik misschien wel iemand help onderweg. Je bent altijd vrij om hem te delen zodat er meer openheid en begrip kan komen over alles wat ik en vele anderen moeten meemaken.

Veel liefs,

Mich ❤️

Deel dit met je vrienden:
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

2 Comments

  1. Hi Michaela, wat goed dat je er zo over kunt vertellen. Ik bewonder je daarin en heb veel respect voor je. Ik ken je natuurijk van de Firma Kids en hierna ben ik je wel blijven volgen. Ik woon nu op Rhodos in Griekenland en vind het ook interressant om je te blijven volgen op je eigen blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *